Gemeenten nemen re-integratietaak eigen doelgroep over van UWV

Vanaf 1 januari 2017 zorgen gemeenten voor de re-integratie van werknemers uit de gemeentelijke doelgroep Participatiewet die ziek uit dienst gaan. Tot die tijd voert UWV deze taak uit.

De re-integratietaak voor werknemers uit de gemeentelijke doelgroep die ziek uit dienst gaan, en waarvoor een gemeente de afgelopen 2 jaar loonkostensubsidie heeft betaald, ligt vanaf 1 januari 2017 bij de woongemeente van de ex-werknemer.

Ziek uit dienst melden

Gaat uw werknemer die tot deze doelgroep behoort ziek uit dienst, meld hem dan ziek uit dienst bij UWV, en vraag een Ziektewet-uitkering aan. Of geef de uitdiensttreding door als UWV al een Ziektewet-uitkering betaalt. U ontvangt daarna een brief dat uw loondoorbetalingsverplichting en uw re-integratietaak eindigen.

Bespreek het met uw ex-werknemer

Geef het re-integratieverslag Wet Verbetering Poortwachter mee aan uw ex-werknemer als hij uit dienst gaat. Wij betalen de Ziektewet-uitkering rechtstreeks aan hem na het einde van het dienstverband. Het is handig als u met uw medewerker bespreekt dat hij vanaf de uitdiensttreding zijn Ziektewet-uitkering rechtstreeks van UWV krijgt, maar dat de woongemeente de re-integratie op zich neemt om hem naar werk te begeleiden. Wij sturen uw werknemer hierover ook een brief.

Meer over de overdracht van re-integratietaak naar gemeenten (pdf, 1 MB)

Bron: UWV.nl

Share
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.