PSA

Psychosociale Arbeidsbelasting

SBS Arbodienst zorgt voor vitaliteit door het voorkomen van werkstress.
Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) zijn factoren in de arbeidssituatie die werkstress veroorzaken. Zoals seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en werkdruk. Uitgangpunt is om PSA in de eerste plaats te beperken bij de bron. De analyse van het ziekteverzuim geeft in de meeste gevallen signalen af van PSA en wordt als actie opgenomen in de Risico Inventarisatie & Evaluatie.

Het PSA-onderzoek (m.b.v. vragenlijsten) wordt uitgevoerd door de Arbeids- en Organisatiekundige in samenwerking met de Bedrijfsarts. Het resultaat is een rapportage waarin adviezen voor het aanpakken van om de PSA opgenomen worden, zoals bijvoorbeeld voorlichting over verlaging van de werkdruk, inschakelen van vertrouwenspersoon, individuele coaching-trajecten of op functieniveau een andere takenpakket samenstellen.

De PSA maatregelen zullen de vitaliteit van de organisatie positief beïnvloeden. Vermindering van PSA bevordert het welbevinden van uw medewerkers, verhoogt de productiviteit en verlaagt de kosten.
Wilt u meer informatie over PSA, klik hier of vult dan het contactformulier in.

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Bedrijfsnaam

Telefoonnummer

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Uw bericht

Share